2012-08-29

Vidinio dialogo stabdymo technikos

1. Suvokite, sekite savo VD vos tik jį išgirdote. Taip, sulaužydami šabloną, kontroliuosite savo VD.
2. Perkelkite VD į balso padargus. Dauguma žmonių girdi savo VD iš specifinės lokacijos. Dažniausiai tai ties pakaušiu ir pakrypę į kurią nors pusę. Perkelkite tą lokaciją į tą vietą iš kurios Jūs fiziškai šnekate, įprastai tai nutildys VD.
3. Taip pat galite pratęsti #2 perkeldami VD balsą į skirtingas lokacijas, skirtingiems efektams išgauti. Kai kurios lokacijos puikiai veikia, kad pakelt motyvaciją, kitos, kad demotyvuoti. Eksperimentuokit.
4. Tęsdami #2 ir #3 perkelkite VD į išorę. Pasistatę kėdę šalia ir perkėlę VD į ją taip, kad girdėti balsą iš kėdės galėsite su ja net ir pakalbėti!
5. Išsirinkite asmeninę mantrą, po to naudokitės ja. "Užsičiaupk!" yra viena iš tokių mantrų :)
6. Ne visai metodas, bet padės suprasti. Su kuo, pradėję VD, Jūs kalbatės?
7. Naudokite NLP techniką "6 žingsnių refreimingas" (LT, RU], RU). Šis metodas naudoja signalų sistemą, kuri leis Jūsų pasąmonei susitarti dėl to kada ir kur galima įjungti ar išjungti VD.
8. Įsivaizduokite garsumo reguliatorių. Pagarsinkite VD iki maksimumo, po to visiškai nutildykite.
9. Pakeiskite VD balsą, paeksperimentuokite su balso tonu. Pamėginkite panaudoti gundantį, patį seksualiausią balsą kokį tik galite įsivaizduoti savam VD. Ar kas nors psikeitė?
10. Retai, bet kartais nutinka taip, jog balsas, kurį girdime iš tikro yra kito žmogaus, pvz. tėvo ar mamos. Tokiu atveju balsą reikia gražinti jo tikram savininkui.
11. Rašyti VD žodžius dažniausiai padeda. Įprastai taip darant greitai baigiasi dalykai, kuriuos norėjote aptarti su savimi. Šalia kritiškų pasisakymų galite užrašyti kontrargumentus ar pavyzdžius kurie pažymėtų užrašyto VD nesutapimus ar apibendrinimus (niekas niekad, visi nedaro, niekada nebus ir t.t. ir pan)
12. Veikite. Jei norite kažką padaryti, pvz. pradėti pokalbį su nepažįstamu, tai dvejonės tik pastiprins pokalbį su savimi vietoje ryžto veikti. Jei išgirdote VD - ignoruokite jį ir pradėkite veikti.
13. Prisiminkite tylą. Perskaitykite šią eilutę garsiai. Vidurį sakinio net per vidurį kokio nors žodžio padarykite pauzę. Jūsų protas natūraliai įeis į tylos režimą. Prisiminkite šį "jausmą" ir tai, jog galite jį bet kada sugražinti, savam VD padarę ta patį. Šiek tiek pasipraktikavus tą pauzę galėsite išlaikyti neribotą laiką.
14. Plėskite periferinį matymą. Įsivaizduokite, jog balansuojate obuolį ant galvos viršaus. Dabar perkelkite tą obuolį 5 cm atgal. Išlaikykite dėmesį ties tuo obuoliu. Dabar pažiūrėkite į pasaulį aplink, pastebėkite rankas ant klaviatūros, monitoriaus viršų, sienas kairėje ir dešinėje ir kitus objektus aplink Jus. Žiūrėkite į visus juos vienu metu. Didelė tikimybė, jog Jūsų VD jau aptilo.

Komentarų nėra: