2012-05-18

Gyvas sapnas (MILD technika)

Siūlau susipažinti su MILD technika, arba Mnemonically Induced Lucid Dream (menmoniškai indukuotas gyvas sapnas, t.y. per kartojimus indukuotas gyvas sapnas). Jei pageidaujate praleisti dalykus, kurie reikalauja sunkaus darbo ir ryžto, tuomet ši nuoroda skirta Jums. Tačiau, jei Jūs planuojate tapti sapnuojančiuoju ir ęsate pasirengę padirbėti dėl to - šis straipsnis kaip tik Jums. Pradėkime. Yra trys dalykai, kurie padės jums sapnuoti.

  1. Pradžiai pradėkite vesti sapnų dienoraštį. Bet kuriuo metu, pabudus naktį arba iš ryto, parašykite, ką pamenate. Naktimis užrašytas sakinys dažnai stimuliuoja atmintį pakankamai, kad prisiminti daugiau ryte. Rašykite dalykus, kurie kartojasi. Tai bus jūsų sapnų požymiai. Tikslas: Prisiminti 1 arba 2 sapnus kiekvieną naktį.
  2. Pradėkite nuo realybės patikrinimo. Darykite tai 24 valandas per parą. (Taip. Ypač, kai Jūs miegate.) 30 arba daugiau kartų, turėtų būti pakankamai.

  3. Pradėkite praktikuoti MILD: prieš einant miegoti, pasakykite sau, kad sapnuose jūs ketinate prisiminti, kad jūs sapnuojate. Kiekvieną kartą, kai jus pabusite naktį, prisiminkite ką sapnavote, ar tiesiog, kad sapnavote. Pasirinkite vieną sapną, kuriame pasirodys sapnų požymis (tai, kas kartojasi). (Tai viena iš priežasčių kodėl verta naudotis sapnų dienoraščiu). Vėl priminkite sau, kad jūs savo sapne ketinate prisiminti, kad sapnuojate. Vizualizuokite save sapnuojantį sapną, kurį pasirinkote iš sapnų dienoraščio ir kaip Jūs pastebite sapno požymį. Kai pastėjote sapno požymį, padarykite realybės patikrinimą. Matykite save suvokiančiu, jog sapnuojante. Tada toliau vizualizuokite tai, ką jūs planuojate daryti, kai jūs susivoksite, jog sapnuojate. Tokiu būdų Jūs pasiruošite laukti to, kas nutiks ir treniruotė tiesiog įmes Jus automatiškai į įvykius, kur Jūs gal būt bėgate su draugu, kuriam sapne tik 10 metų, nes Jūs praleidote rungtynes praeitą kartą. Tai keista. Pastaba: tai visai neblogai užrašytas sapnas, pabudus ryte.

Toliau daryti pirmiau minėtus dalykus, kol išeis. Šis metodas daugumai pradedančių veikia gan gerai.

Pradėkite nuo 1 ir 2 punkto kartu. Kai Jūs sugebėsite prisiminti 1 arba 2 sapnus kiekvieną naktį ir iš sapnų dienoraščio ištrauksite kokių gerų sapnų požymių - pradėkite 3 punktą. * Nemanykite, kad galite praleisti vieną iš punktų ar kurias nors dalis. Tai greičiausias būdas sužlugdyti savo Gyvąjį sapnavimą.

* Atkreipkite dėmesį, kad tai nepanašu į WILD techniką. Nes WILD geriausiai veikia po to, kai Jūs jau turite patirties su Gyvu sapnavimu. Taip yra dėl kelių priežasčių: svarbiausia priežastis yra ta, jog miego paralyžiaus stadijoje Jūs galite turėti klaidingą pabudimą. Baisūs žmonės, žingsniai ir kitokie baubai gali ateiti ir išgąsdinti, kol Jūs miego paralyžiuje.

Komentarų nėra: