2011-04-16

Amuletai ir NLP



Žinau, kad skaitančių šį įrašą yra ir su polinkiu žiūrėti perdėtai moksliškai, tad jiems: taip, tai susiję su Pavlovo eksperimentais. Žinau, kad yra ir su polinkiu žiūrėti perdėtai ezoteriškai, tad jiems: pravers jų žinios koks akmuo "už ką atsako". Tačiau vienaip ar kitaip šiandien noriu papasakoti apie NLP specialistų modelį kuriant amuletus.

Amuletams pavesta vykdyti daug funkcijų. Smagiausia, kad jie, kaip ir "placebo" vaistai - tikintiems padeda. Vaikystėje ardydavau viską, ką galėjau iš tų daiktų, kurių veikimas sudomino. Todėl mėginau išardyti ir amuletus :) Tad pamėginsiu pasidalyti NLP praktiko modeliu nusakančiu kaip gi tie amuletai veikia.

Pirmiausia nustatoma kokio resurso žmogui, kuriam daromas amuletas, trūksta. Pasitikėjimo? Sveikatos? Dar ko? Nustačius, būsimam savininkui iššaukiama norima būklė ir perkeliama į amuletą. Rodos paprasta, tačiau yra sąlygų.

Prisiminkime refleksus, pas Pavlovo šuniukus, kuriems skirdavosi seilės vos jis paskambindavo varpeliu. Tačiau mažai kas žino, jog šuniukams seilės skirdavosi vos tik Pavlovas atvažiuodavo į instituto teritoriją. Taip ir amuletai - su laiku nustoja veikti, nes žmogus arba per dažnai jais naudojosi arba per daug visko suvertė tam amuletui rūpintis.

Štai šioje vietoje atranda prasmę įvairios mistifikacijos, draudžiančios amuleto savininkui juo piknaudžiauti.

Pamėginkime panagrinėti paprastą pvz.: tarkime turime žmogų, bijantį kalbėti viešai. Kodėl gi jam nepadarius amuleto suteikiančio pasitikėjimo savimi? Pasiūlykime jam "specialųjį pieštuką", ar panaudokime jo laikrodį, žinantys akmenų prasmes - turi dar vieną pasirinkimo laisvę.

Na, išrinkę kokį daiktą, kuris bus amuletu imkimės kokio ritualo, po kurio žmogų nuramintume, kad blogis išvarytas, ar imkimės kokios įtaigos, kurios pagalba iššauktume žmoguje prisiminimą apie būklę, kai jis pasitikėjo savimi, iššaukime jam pasitikėjimo savimi jausmą. Suriškime tą jausmą su amuletu.

Tam teks pasinaudoti sava fantazija, tikslių instrukcijų čia negali būti. Reikia mokėti improvizuoti atsižvelgiant į situaciją. Bet mano tikslas ne mokyti, o papasakoti :) Taigi, dabar turėdamas amuletą žmogus turi suvokti, kad tai ne stebuklingas mygtukas. Tam naudojame arba mistifikaciją arba analogijas.

Kuo sudėtingesnis ritualas - tuo stiprensė transo būklė. Ar jei mokate transą sukelti be ritualų - galioja tas pats. Kuo smarkiau pakeisite suvokimą, tuo efektyviau. Ir štai dabar, kai viskas baigta - paprašykite paliesti amuletą. Jei matote pokytį - darbas puikiai atliktas. Jei ne - pradėkite iš naujo :)

Smagių eksperimentų!

P. S. Kviečiu Jus pagalvoti apie tai, kad amuletai gali ir pasimesti, o štai kas bus jei amuletu paversite kokia savo kūno dalį? Pvz. palietei kairės rankos mažojo pirštelio krumplį ir nusijuokei, pasiryžai, atsipalaidavai ar dar kas kam?

Komentarų nėra: