2012-09-28

Košmarų priežastys ir sprendimai

Kaip protas suvokia realybę? Jei Jūs paranoiški – visi atrodo įtartinai. Jei Jūs laimingi – viskas atrodo nerimastingai. Pasaulis keičiasi, atsižvelgiant į tai, kaip Jūs žiūrite į jį. Tas pats sapne, bet net ir pats pasaulis keičiasi atsižvelgiant į idėjas ir pagrindinius psichikos įspūdžius. Jei pasąmonėje būtų slapta baimės saugykla, ji sukurtų baisiausius košmarus.

Jei būtų paslėpta pažeminimo saugykla ji kurtų žeminančius košmarus ir pan. Košmarai, iškeliantys šias emocijas į paviršių, skirti sąmoningam protui. Siekiant užbaigti košmarus turi būti pašalintas paslėptas įspūdžių pagrindas, kuris yra ir priežastis, ir jausmas sukeltame košmare.

Trumpalaikis sprendimas

Šie greiti ir lengvi sprendimai gali užkirsti kelią užslopintiems įspūdžiams, sukeliantiems košmarus, bet nebūtinai juos nutraukt:
  • Nevalgyti kelias valandas prieš miegą
  • Daug mankštintis ir valgyti sveiką maistą

Vidutinis sprendimas

Tai daugiau techninis sprendimas, kuris leis transformuoti košmarą, bet greičiausiai košmarai nesibaigs:
  • Įvaldykite Lucid'inį (gyvąjį, sąmoningą) sapnavimą. Tai leis jums sąmoningai pabusti arba pakeisti sapną, kai prasidės košmaras.

Ilgalaikis sprendimas

Tai sunkesnis, daugiau iššūkių keliantis metodas, kuris visam laikui pašalins užslėptų įspūdžių, sukeliančių košmarus, saugyklas, pašalinant priežastį:
  • Įvaldykite meditacijos technikas, kurios pajėgios perdengti užslėptus įspūdžius, sukeliančius košmarus. Stabiliai medituojant kasdien į paviršių gali iškilti daug košmarų, bet stabili ir ilgalaikė meditacija anksčiau ar vėliau tai užbaigs. Štai kelios, puikiai tam tinkamos, meditacijos technikos: Vipassana, Kriya arba Raja Yoga.
Taigi, jeigu Jus kamuoja košmarai – yra daug būdų imtis veiksmų siekiant jiems užkirsti kelią ar net visam laikui juos nutraukti, tad nėra reikalo bijoti ar kankintis. Kūrybiškas problemų sprendimas su šiais ar kitais metodais gali transformuoti Jūsų atsibudimus ir sapnavimo gyvenimą į nuostabią patirtį.

Komentarų nėra: